SIKÇA SORULAN SORULAR
  • Burs Başvurusunda bulunabilme koşulları nelerdir ?
    • T.C.Vatandaşı olmak
    • Maddi desteğe ihtiyaç duyuyor olmak
    • Devlet üniversitelerini kazanmış olmak (Açık Öğretim ve Uzaktan Öğretim programları kapsam dışındadır.)
    • Vakıf Üniversitelerinde okuyanlar başvuruda bulunamazlar. (Burslu okuyanlar dahil)
    • Başbakanlık bursu hariç, farklı kurumlardan alınan burslar, başvurunuza engel teşkil etmez.
  • Burs başvuruları ne zaman, ne şekilde yapabilir ?
    Burs başvuruları her yıl 01 Eylül – 30 Eylül tarihleri arasında Burs Başvuru Sistemi üzerinden online olarak yapılır. Daha fazla bilgi için Burs Başvuru ve Değerlendirme Süreci
  • Burs başvuruları hangi kriterlere göre değerlendiriliyor ?
    Sistem, Üniversite Giriş Yerleşme Puan Başarı sırasına göre başvuru yapmış olan tüm adayları elektronik olarak sıralar. Mevcut listeden yine başarı sırasına göre elektronik olarak meslek dalı kontenjanlarına bursiyer adayları yerleştirilir.

Listelere giren adaylar ile gerekirse mülakat yapılabilir ve mülakat sonrası burs ödemesi yapılır. Kontenjan listeleri, Anadolu Vakfı Burs Komitesine sunularak adaylar maddi desteğe duydukları ihtiyaç açısından değerlendirilirler.

Daha fazla bilgi için Burs Başvuru ve Değerlendirme Süreci
  • Burs sonuçları ne zaman, nerede duyurulacak ?
    “ Burs sonuçları, başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından düzenlenen mülakatlar bitiminde, Aralık ayının ilk haftası www.anadoluvakfi.org.tr adresinden duyurulmuş olacaktır. Başvuru yapan adaylar, TC Kimlik numaraları ile başvuru sonuçlarını öğrenebileceklerdir. ”
  • Bursiyer adayı olduğumu nasıl öğrenebileceğim ?

Burs başvurusunda bulunan adaylar, mülakat sürecinin hemen ardından en geç Aralık ayının ilk haftası, T.C. Kimlik numaraları ile sistemden sorgulayabileceklerdir. Mülakat sürecine alınacak adaylar e-mail ve telefon yolu ile tarafımızdan davet alacaktır. Olumsuz geri dönüş yapılmamaktadır.

• Bursiyer adayından istenen belgeler nelerdir ?
    • Nüfus cüzdan fotokopisi
    • Nüfus kayıt örneği (Nüfus Müdürlüğünden)
    • İkametgah belgesi (Muhtarlıktan)
    • Cumhuriyet Savcılığı’ndan sabıka kaydı belgesi
    • Öğrenci belgesi
    • Gelir beyanı ile ilgili olarak;
      • Çalışan ebeveynlerin ayrı ayrı maaşlarını gösteren işyerinden onaylı bordro
      • Ailenin oturduğu ev kira ise, kira kontratı
    • Hesap açım sözleşmesi (ayrıca kimlik fotokopisi ve adres teyit belgesi ile birlikte)

Bursiyer adayları istenilen belgeleri belirtilen zamana kadar Anadolu Vakfı’na göndermekle yükümlüdür.

Aksi taktirde bursiyer adaylığından çıkarılacaklardır. Evrakların elimize ulaşmasından doğan gecikmelerden Anadolu Vakfı sorumlu tutulamaz. Bursiyer adaylarının belgeleri, başvurularındaki beyanları ile karşılaştırılacaktır.
  • Belgelerimi gönderdim ama bursiyer seçilmedim, belgelerimi iade ediyor musunuz ?
    Başvuru esnasında gönderilen belgeler iade edilmemektedir.
  • Burslardan faydalanabilmek için öğrenim düzeyi ne olmalıdır ?
    Burstan yararlanabilmek için yurt içindeki eğitim kurumlarında tam zamanlı öğrenci statüsünde kayıtlı olmak gerekir. Açık öğretim ve Uzaktan Öğretim Programları kapsam dışındadır.
  • Burs hangi hallerde kesilir ?
    Anadolu Vakfı bursu, başarılı öğrencilere öğrenimleri bitene kadar verilir.
    • Vakıf yönetimi tarafından istenen bilgi ve belgelerin zamanında iletilmemesi
    • Öğrencinin herhangi bir disiplin cezası almış olması
    • 3 aydan fazla burs ücretini almamış olması
    • Transkript ve gerekli diğer güncellemelerin zamanında yapılmaması
    • Bursiyerin sınıfını geçememiş olması
    • Bursiyerin başarı durumu, yıl sonu ortalaması dikkate alınarak  Vakıf Yönetimi  tarafından değerlendirilir. Bursiyerin ortalamanın altında başarı göstermiş olması hali,

Burs ödemesinin durdurulması veya tamamen iptaline gerekçe olur.
    Daha fazla bilgi için Burs Devam Koşulları

• Burs alırsam geri ödeme ve/veya mecburi hizmet şartı var mı ?
    Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çalışkan, yetenekli, ancak maddi imkanı olmayan başarılı Üniversite öğrencilerine karşılıksız burs vermekte olup mecburi hizmet şartı aramamaktadır.
  • Burs Ücretlerinin ödenmesi
    Öğrenci Bursları 9 ay süreli olup "yeni bursiyerlerimiz" için 15 Ocak tarihinden başlamak üzere 325,00 TL aylık olarak ödenecektir. ( 9 aylık süreç, Ocak-Haziran ve Ekim-Aralık dönemlerini kapsayacaktır.) Burs ücretleri her yıl gözden geçirilmektedir.

Bursiyerliğinizin devam edebilmesi için sizden talep edilen evrakların zamanında tarafımıza gönderilmemesi, bursunuzun hesabınıza yatırılmamasına gerekçedir.

Posta yolu ile yapılan gönderilerde doğan gecikmeden Vakfımız sorumluluk kabul etmemekle birlikte, gönderileri "kargo" yoluyla yapmanız konusunda özellikle bilgi vermektedir.
  • Burs ödemelerimi nereden alabilirim ?
    Bursiyerimiz seçilen öğrenciler, burs paraları yatırılmak üzere Abank (Alternatif Bank) hesap açım sözleşmesi imzalayarak, Abank nezdinde hesap sahibi olmak durumundadır.

Hesap açım sözleşmesini eksiksiz imzalayarak, kimlik belgeniz (T.C. nüfus cüzdanı, T.C. sürücü belgesi, T.C. pasaport) ve adınıza kayıtlı son üç ay içinde düzenlenmiş bir fatura ile ( geçerli olan adres teyit belgeleri için
    tıklayınız) bursiyer kaydınızın yapılabilmesi için tarafınızdan talep ettiğimiz diğer tüm belgeleri, aşağıdaki adrese kargo yoluyla göndermeniz gerekmektedir.

Kargo dışında posta yoluyla yapılan gönderilerde doğan gecikmeden Vakfımız sorumlu değildir. Zamanında yapılmayan gönderiler geçerli kabul edilmeyecektir. Hesap açım sözleşmesi ve diğer tüm evraklar elimize eksiksiz ulaştığında, Abank hesap bilgileriniz (Iban numaranız) ve ATM kartınız adresinize gönderilecektir.

İşlemlerinizi (nakit çekme, eft/havale ) tüm ATM noktalarından masrafsız yapabilirsiniz.
    ATM noktaları dışında internet bankacılığıyla yine herhangi bir ücret ödemeden para transferinde bulunabilirsiniz.

• Ara sınıf öğrencileri burs başvurusunda bulunabilir mi ?
    Evet, ara sınıf öğrencileri de burs başvurusunda bulunabilir.
  • Yüksek lisansta okuyan öğrencilere burs imkanı sağlanıyor mu?
    2013-2014 Eğitim döneminde verilmeyecektir.
  • Okul harcım Anadolu Vakfı tarafından karşılanıyor mu ?
    Hayır, okul harcı ödemesi yapılmamaktadır.
  • Yurt dışında öğrenim görmek isteyen öğrenciler için burs imkanı var mıdır ?
    2014-2015 Eğitim döneminde verilmeyecektir.
  • Öğrenciler bölümler arası geçiş yapabiliyor mu ?
    Bursiyerin bölüm ya da üniversite değiştirmesi durumunda burs durumu Burs Komitesinde yeniden değerlendirmeye alınır. Bir öğrenci bir yüksek öğrenim süresi için burs alabilir.
  • Çift anadal yapan öğrencilerin bursu ne şekilde ödenir ?
    Anadolu Vakfında burs almaya hak kazanılan bölüm eğitim süresince ödenir. Üstün başarı gösteren öğrencilerin devam eden eğitim süreçleri de burs kapsamına alınabilir.

Daha fazla bilgi için anadoluvakfiburs@anadolugrubu.com.tr
  • Değişim programlarıyla yurtdışına gidiliyor mu ?
    Öğrenci değişim programı ile yurtdışı eğitim programına (Erasmus vb) giden ve dönüşte normal öğrenim süresinde kayıtlı olduğu üniversiteden diploma alacak bursiyerler, Vakıfça istenen belge ve bilgilerin iletilmesi halinde yurt dışında bulundukları süre içinde de burslarını almaya devam ederler.
  • Anadolu Vakfı Yurt imkanı sağlıyor mu ?
    Anadolu Vakfı’nın
    - ODTÜ Osman Yazıcı Öğrenci Yurdunda 25 öğrencilik kontenjanı,
    - Aksaray Nuri Yazıcı Kız Öğrenci Yurdunda ise 20 öğrencilik kontenjanı bulunmaktadır.
  • Özel yetenek sınavı ile öğrenci kabul edilen üniversitelere burs veriyor musunuz ?
    Evet, Anadolu Vakfı sanat ve spor dallarında da burs vermektedir.
  • Aynı aileden kardeşlere burs verilebilir mi ?
    Evet, başvuruda bulunabilirler.
  • Geçen yıl burs almaya hak kazananlar, bu yıl da aynı evrakları getirecek mi ?
    Bursiyerin durumunda değişiklik olması halinde belgelemek zorundadır. Öğrenciler okudukları her dönem için transkriptini göndermekle yükümlüdür.
  • Eksik belgelerimi daha sonra teslim edebilir miyim ?
    Hayır, belgeler belirtilen güne kadar eksiksiz teslim edilmelidir. Daha sonra belge tamamlamak gibi bir durum söz konusu olmamaktadır.
  • Hazırlık okuyacağım, nasıl başvuru yapabilirim ?
    Başvuru sürecimiz hazırlık okuyacak öğrenciler için de aynıdır. Sadece ara dönem transkript belgesi gönderemiyorsunuz, yıl sonu alacağınız Başarı Belgesini göndermeniz yeterli olacaktır.